Piano

Aloitin pianon soittamisen 8-vuotiaana ja ehdin soittaa noin viiden vuoden ajan, kunnes koripallo alkoi viedä kaiken ajan muun muassa juniorimaajoukkuetouhuineen. Soittelen edelleen omaksi huvikseni ja pidän siten taitoa yllä. Tosin välillä tulee jaksoja, jolloin soittaminen jää luvattoman pitkäksi ajaksi. Instrumentin soittaminen stimuloi paitsi aivotoimintaa myös luonnollisesti harjoittaa käsien hienomotoriikkaa, joka mielestäni palvelee suoriutumista monella elämän osa-alueella.

Laulu

Laulanut olen pienestä pitäen. Hain aikanani musiikkiluokalle ja sitä kautta päädyin harrastamaan laulua myös koulun ulkopuolella. Kuorotoiminta jatkui aina peruskoulun viimeiselle luokalle saakka. Laulaminen tuntuu olevan yksi parhaimmista kanavista tuoda esiin eri tunnetiloja ja jäsentää niitä. Erityisesti stressinvaimentajana laulu toimii erinomaisesti. Myös innokkaana karaoke-laulajana suosittelen kyseistä harrastusta kaikille.

Jura Andreas

Vuoden 2015 alussa kehitin itselleni laulajan identiteetin satumaisten sattumien kautta. Vähitellen se projekti kehittyy, vaikka mitään tähteä taivaalta ei tavoitellakaan. Vain itse laulaminen on tärkeää.